Over mij

Werkervaring
Bedrijven waar ik vanaf 1990 vanuit de Arbodienst heb gewerkt in de rol van bedrijfsadviseur, bedrijfscoach, vertrouwenspersoon ongewenst gedrag, bedrijfsmaatschappelijk werker en trainer op het gebied van werkgeluk en stress zijn onder meer: Akzo Nobel Hengelo, Kadaster, Post NL, Philips Winterswijk, Hogeschool Saxion, 's Heeren Loo Apeldoorn en Deventer, Menzis, Achmea Schadeverzekeringen, NS, Connexxion, SWB Hengelo, gemeente Doetinchem, Regio Twente, gemeente Oost Gelre, Sensire, UWV, Stichting de Lichtenvoorde, Kinderopvang Humanitas en verschillende MKB-bedrijven.

Over mij
Sinds 1990 coach ik met erg veel plezier mensen in het hervinden van de balans op het werk of privé en tussen beiden.


Missie en visie

Mijn missie is om mensen dichter bij hun kern te brengen, zodat men weer meer persoonlijke veerkracht ervaart. Daarmee kan er meer vitaliteit en levensplezier ontstaan, zowel thuis als op het werk. Daarbij is mijn visie dat mensen veerkrachtig zijn en een groot lerend vermogen hebben. Men weet vaak intuïtief goed wat nodig is.


Opleiding en werkwijze
Na mijn afstuderen aan de Hoge School Saxion (Maatschappelijk Werk & Dienstverlening) heb ik aanvullende studies en trainingen gevolgd, deze zijn onder meer: Co Active coaching bij Schouten Nelissen, stresscoach bij CSR Centrum, ACT- en RET-trainingen en oplossingsgericht c.q. positief gericht coachen. Dit heeft samen met mijn coachervaring bij werknemers van zeer verschillende soorten bedrijven een eigen specifieke coachstijl opgeleverd.


Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door een intuïtieve, concrete, zingevende, praktische en spiegelende aanpak gericht op het behalen van positief geformuleerde coachdoelen bij de coachee. Niet alleen met effect voor de korte, maar ook voor de lange termijn.


Boerderij
Zelf ben ik opgegroeid in een groot gezin op een boerderij in de prachtige Achterhoekse natuur. Hierbij waren de verbinding met mensen, de natuur en het spelen buiten de elementen die de basis hebben gelegd voor mijn passie in het coachen van mensen.Nieuwe stappen en Nobco
Na 40 jaar vaste werkverbanden, waarin ik altijd met heel veel plezier heb gewerkt, vond ik dat de tijd rijp was voor een nieuwe en eigentijdse koers. Dit is dus coaching op mijn kantoor, je bedrijfslocatie of in de natuur geworden en het geven van trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.


Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de EMCC en werk volgens de internationale ethische code voor coaches en mentoren.


Wat anderen over mij zeggen?

"Ik heb Ria leren kennen als een rustige, toegankelijke vrouw, met heel veel ervaring in de coachingswereld. Meerdere van mijn teamleden hebben in lastiger tijden een aantal gesprekken met haar gehad toen ze de rol als Bedrijfscoach had. Allen waren erg positief over haar luisterend oor en het geven (en aanleren) van praktische handvatten. In de contacten en gesprekken die ik zelf met Ria heb ik gehad, kan ik deze bevindingen onderschrijven. Een zeer prettige coach!"

“Ria voelt intuïtief de dingen heel goed aan. Soms waren haar vragen confronterend, maar altijd met empathisch vermogen. Met een twist van humor ben ik in beweging gekomen in de richting die mij veel heeft gebracht. Ik kan nu in kleine stappen en doelgerichter zaken aanpakken en heb daardoor minder stress op het werk”

“Je kan vragen stellen waar ik nooit over na gedacht hebben en die mij los hebben gemaakt van mijn eigen negatieve gedachtencirkel. Hierdoor heb ik mijn eigen kracht leren kennen en maak ik keuzes die meer passen bij mijn eigen ik”

Voor reviews. o.a. vanuit het bedrijfsleven: zie LinkedIn

Copyright © All Rights Reserved