Coaching & Meer

Wandelen, het ritme van de vertraging….        


Met wandelcoaching kom je letterlijk in beweging. Je krijgt meer controle over je negatieve gedachten en emoties.

Al wandelend en vragend kom je tot waardevolle en vernieuwende inzichten waarmee je thuis concreet aan de slag kunt. Je gaat anders leren kijken naar jezelf en je omgeving. Waarmee je je eigen patronen kunt ontrafelen. Leren herkennen, leren erkennen en stappen maken, door te doen en te oefenen. Waardoor er nieuwe, meer bij jou passende patronen gaan ontstaan. Beter in je vel komt te zitten en andere keuzes maakt.


Wat doet wandelen nou eigenlijk met ons brein en je lijf?

Een mooi helder filmpje hierover in een uitzending van Kruispunt. https://lnkd.in/ebYhANS

Het filmpje maakt duidelijk hoe het komt dat coaching in de natuur zo’n groot positief effect kan hebben. Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder legt uit waarom wandelen juist nu zo belangrijk is. De singer songwriter Tim Knol legt uit wat wandelen hem heeft gebracht.

En vooral hoe heerlijk het buiten is!


Een sessie  wandelcoaching duurt tussen de 60 en 90 minuten. Een coachtraject bestaat gemiddeld uit vier tot zes  sessies. Sessies zijn ook los te boeken of bijvoorbeeld per seizoen.

De sessies worden afgewisseld met eventueel videobellen, (mindfulness) oefeningen en doe-oefeningen voor thuis of op het werk.


Hoe werk ik?

Mijn werkwijze herken je aan een open houding en het geven van een verfrissende kijk. Ik werk met technieken die komen uit de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en ik heb een oplossingsgerichte aanpak. Gebasseerd op mijn jarenlange werkervaring als bedrijfscoach bij het netwerk van Zorg van de Zaak.


Door tijdens het wandelcoachen letterlijk in beweging te komen, komt er onder meer het hormoon endorfine ( ‘gelukshormoon’ ) vrij en dit bevordert het zogenaamde creatieve brein. Hierdoor herken je sneller patronen en hoe je deze kan doorbreken.
Daarnaast is het mijn ervaring dat door het naast elkaar lopen (in plaats van tegenover elkaar te zitten) er meer ruimte komt voor verstilling en intuïtieve invallen.

Sociaal psycholoog Christine Webb stelt: "Als je elkaar niet hoeft aan te kijken, ben je eerder open en eerlijk over wat je bezighoudt. Wandelen zet mensen automatisch in een niet-confronterende, coöperatieve houding". 



Wil je meer weten en graag even sparren?

Dat kan via de mail, telefonisch of videobellen. Een kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Een kennismaking vindt in principe buiten in de natuur van de Achterhoek plaats, maar kan ook online of op bedrijfslocatie plaatsvinden.


Klik op de button CONTACT